Деценија трајања музејских радионица и играоница
9. октобра 2019.
Квалитетније услуге у Дому старих, лепши живот корисника
10. октобра 2019.
Прикажи све

Обележен 9. октобар, Дан ослобођења Прокупља

Полагањем венаца на споменик палим борцима у Народноослободилачком рату, обележена је годишњица ослобођења Прокупља. Венце на споменик, положио је заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић са сарадницима, делегација Војске Србије, Топличког управног округа, СУБНОР-а и других борачких организација.

Говорећи о значају овог дана, Мирољуб Пауновић је рекао да се данас сећамо наших жртава, знаних и незнаних јунака који су дали своје животе, и заувек их узидали у будућност земље Србије.

-Топличани су одувек неговали антифашистичку и слободарску традицију. У оба светска рата, они су дали огромне жртве у борби за слободу. Ми са захвалношћу што живимо у слободи, обележавамо те дане и датуме, певамо и причамо о њима, чувајући тако у нашим срцима све хероје. Храброст и жртвовање наших предака у Другом светском рату, нису били узалудни. Они су се изборили за слободу. Дали су нам отаџбину да је чувамо и предамо новим генерацијама, успешнију и увек слободну, рекао је Пауновић и додао да је Топлица у Другом светском рату слободу платила са 30.000 жртава и дала 20 народних хероја.

Он је истакао да су Прокупље и цела Топлица постали боље место за живот.

-Руководство Града Прокупља, уложило је велики напор, уз несебичну подршку председника Републике Србије Александра Вучића и целог руководства наше земље, да се наш крај развија и напредује на свим пољима, закључио је Пауновић.

Председник СУБНОР-а Прокупља, Светозар Ковачевић, изјавио је да ова организација негује, и неговаће традиције НОР-а.

-Ја сам поносан на своје Топличане за све што су учинили у Другом светском рату. Они су ослободили Прокупље. У то време, то је био један од ретких слободарских градова у покореној Европи, казао је Ковачевић.

Заменик градоначелника Прокупља, Мирољуб Пауновић, са сарадницима, приредио је традиционални пријем за све учеснике данашње прославе.

У културном делу програма, учествовали су ученици Музичке школе „Корнелије Станковић“ из Прокупља.

Обележавању Дана ослобођења, присуствовали су и многобројни грађани, представници Полицијске управе у Прокупљу, установа културе и ученици основних школа у Прокупљу.

Величина слова: