Сутра без воде због радова
21. фебруара 2018.
Добили просторије на коришћење
22. фебруара 2018.
Прикажи све

Обележен дан матерњег- српског језика

Културно образовни центар „Топлица“ у Прокупљу обележио је Дан матерњег-српског језика, 21. фебруар. У  овој установи организован је пријем за ученике ОШ „Никодије Стојановић Татко“, који су са својом професорком српског језика Љиљаном Суботић, припремили пригодан програм како би указали на значај неговања и очувања матерњег језика.

“Језик је хранитељ народа, докле год живи језик дотле живи и народ“,била је тема на коју су ученици ове школе одговорили знањем, талентом и способношћу да  своје емоције  преточе у писану реч. Присутни су имали прилику да уживају у литерарним радовима најмлађих стваралаца, али и у драмском приказу одломка из Нушићевог „Аналфабета“.

-Основни циљ обележавања Дана матерњег језика је подизање свести о његовом значају, јер како су и ученици имали прилику да у својим радовима истакну, докле год живи језик, живи  и народ, казала је директорка КОЦ-а Љиљана Красић. Она је овом приликом истакла да је такође важно обратити пажњу на употребу страних речи – „англицизма“ које су преузете из енглеског језика и прилагођене српском језику и  које не треба употребљавати већ искључиво користити наш језик. На тај начин га негујемо и чувамо. Како је рекао писац Милета Медић- „Народ који изгуби своје речи престаје бити народ“. То је порука за очување  српског језика.

Ученицима  који су учествовали у обележавању овог веома важног датума уручене су захвалнице.

Величина слова: