Ulice Sinđelićeva i Đure Jakšića po prvi put dobile asfalt!
17. juna 2019.
Otkrivanje spomen-ploče u znak zahvalnosti ruskom narodu sledeće nedelje u Prokuplju
19. juna 2019.
Prikaži sve

Obeležen Dan MUP-a u Prokuplju, druženje predškolaca i policajaca

Povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, pripadnici Policijske uprave u Prokuplju danas su u centru grada upriličili druženje sa decom i građanima.

Na platou ispred spomenika Topličkim junacima, Prokupčani su imali priliku da se upoznaju sa radom policijskih službenika, vozilima i opremom koja se koristi za rasvetljavanje krivičnih dela i identifikaciju počinilaca.

Ovoj prezentaciji najviše su se obradovali mališani Predškolske ustanove „Neven“, koji su uživali u druženju sa policajcima, a imali su priliku i da se oprobaju u nekim veštinama. Naročito im je bilo zanimljivo vatrogasno vozilo, marica, kao i službeni pas –tragač, koji je specijalno obučen za otkrivanje opojnih droga. Mališani su zajedno sa policajcima ulazili u vozila, postavljali pitanja i pokazali da znaju da su policajci tu da deci i svim građanima čuvaju bezbednost, svuda i u svako vreme.

Tokom obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije, građani su imali priliku da na štandovima policijskih službi vide raznovrsnu opremu za suzbijanje nereda, kao što su zaštitne gas maske, šlemovi, prsluci i štitovi. Oprema za operativnu forenziku takođe je privukla pažnju prolaznika, a najzainteresovaniji za rad ove službe bili su osnovci i srednjoškolci. U razgovoru sa pripadnicima službe, saznali su kako se uzima uzorak na mestu požara, čemu služi UV lampa, uređaj za otkrivanje tragova različitog porekla i slično.

Pripadnici Policijske uprave u Prokuplju obeležiće svoj praznik i u Blacu, gde je za predškolce i osnovce organizovano takmičenje u poznavanju saobraćajnih propisa, kao i u Kuršumliji, organizovanjem turnira u malom fudbalu.

 

Veličina slova: