Пијачни барометар: Цене поврћа и дрва за огрев по мери потрошача
16. октобра 2018.
Нема споменика у Србији какав је овај посвећен „Гвозденом пуку“
17. октобра 2018.
Прикажи све

Обележен Светски дан здраве хране

Поводом обележавања Светског дана здраве хране, Патронажна служба Дома здравља и Црвени крст Прокупље организовали су акцију  превентивних прегледа за грађане, који су на штанду у центру града имали могућност да провере крвни притисак и вредност шећера у крви.

Циљ обележавања овог датума јесте информисање најшире популације о важности здраве исхране и правилних прехрамбених навика, као и формирање исправних ставова, посебно код младих и код деце.

 -Осим провере здравственог стања, заинтересовани грађани могли су да у оквиру данашње акције добију и корисне информације и савете о значају правилне и уравнотежене исхране, као једном од најважнијих услова за очување здравља, изјавила је Тамара Марковић из Патронажне службе и додала да је  физичка активност такође важан услов за добро здравље, као и редовно узимање прописане терапије.

Овом приликом, здравствени радници су истакли да је редовна и разноврсна исхрана, као и конзумирање неопходне количине воћа и поврћа, од посебног значаја за развој и здравље, посебно деце и омладине.

Волонтери Црвеног крста су поделом рекламног материјала о значају здраве исхране допринели реализацији ове акције у Прокупљу.

 

 

Величина слова: