Sanacija vodovodnih kvarova i uređenje javnih površina
12. septembra 2019.
Pozajmice za kupovinu ogrevnog drveta i uglja
13. septembra 2019.
Prikaži sve

Obeležena 100-godišnjica Udruženja rezervnih vojnih starešina i ratnika

Udruženje rezervnih vojnih starešina i ratnika u Prokuplju, održalo je svečanu sednicu, posvećenu 100-godišnjici postojanja i rada u Srbiji. Sednici je, pored predstavnika boračkih organizacija, prisustvovao i zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović.

Predsednik prokupačke organizacije, Sandre Petkoski, rekao je da je ova organizacija formirana 15. septembra 1919. godine i da je njen prvi predsednik bio legendarni komandant Stepa Stepanović.

-Članovi Udruženja, njih 250 iz Prokuplja i drugih opština Topličkog okruga,  uvek su spremni da daju svoj doprinos, kada je u pitanju odbrana otadžbine i njenog naroda. U mirnodopskom periodu, organizujemo stalna predavanja iz različitih vojnih oblasti, posećujemo značajna istorijska mesta iz oslobodilačkih ratova Srbije i organizujemo druženje sa srodnim organizacijama širom Srbije, izjavio je on i dodao da su oni, u proteklom periodu, imali dobru saradnju sa komandom garnizona u Prokuplju, lokalnom samoupravom i mnogim boračkim organizacijama.

Za izuzetan doprinos u radu Udruženja, priznanja su dodeljena komandi garnizona u Prokuplju, Miroljubu Paunoviću, Svetislavu Milenkoviću, Aleksandru Trajkoviću i Vukoji Andriću.

Nakon svečanog dela sednice, održano je i predavanje na temu „Proboj Solunskog fronta“.

Veličina slova: