Emotivno putovanje kroz predstave
14. septembra 2018.
Audicija za nove članove hora „Sanjalice“
17. septembra 2018.
Prikaži sve

Obeležena godišnjica udruženja

Povodom formiranja Udruženja rezervnih vojnih starešina Prokuplje održana je sednica na kojoj su, pored članova, prisustvovali predstavnici boračkih i drugih organizacija.

O istorijatu i radu organizacije predsednik Sandre Petkoski naglasio je da je na inicijativu vojvode Stepe Stepanovića 1919. godine formirano Udruženje rezervnih vojnih starešina Srbije.

-Udruženje rezervnih vojnih starešina je nevladina, nestranačka, neprofitna organizacija. To je stručna organizacija sa ciljem ostvarivanja zajedničkih i opštih zadataka u oblasti odbrane, bezbednosti, zaštite i spasavanja ljudi i materijalnih dobara, rekao je on i dodao da je prokupačka organizacija, koja ima blizu 400 članova, u potpunosti realizovala svoje planske zadatke.

Govoreći o radu između dve godišnjice on je napomenuo da su članovi aktivno učestvovali u negovanju tradicije oslobodilačkih ratova Srbije, posetili mnoga mesta i obeležili značajne istorijske datume, organizovali stručna predavanja i edukaciju članova i unapredili saradnju sa srodnim udruženjima iz Srbije i drugim oranizacijama.

Petkoski je posebno podvukao da su oni imali izuzetno dobru saradnju i sa lokalnom samoupravom i komandom Garnizona Vojske Srbije u Prokuplju.

Veličina slova: