Radovi na uređenju Kulturno obrazovnog centra
1. avgusta 2018.
Saniran put u Berilju
2. avgusta 2018.
Prikaži sve

Očekuje se dobar rod

Kišovito vreme tokom jula nije nanalo štete grožđu u „Topličkim vinogradima“ d.o.o u Gojinovcu kod Prokuplja koje se prostire na površini od 50 hektara.

Menadžer firme Dragan Kovačević informisao je zamenika predsednika opštine Prokuplje Miroljuba Paunovića o trenutnoj situaciji u vinogradima i istakao da su oni uložili dodatne napore kako bi se zaštitio ovogodišnji rod.

-Kako nove tehnologije i saznanja, kao i pravovremena zaštita mogu da sačuvaju rod, najbolje se može videti u ovim vinogradima. I pored loših vremenskih prilika, dodatnim radom i naporima svih zaposlenih u „Topličkim vinogradima“ očekuje se da će rod grožđa i njegov kvalitet biti znatno bolji nego prošle godine, izjavio je Paunović i dodao  da je impresioniran onim što je video u vinogradima.

-Zbog vremenskih prilika morali smo dodatno da obavimo zaštitu kako bi sačuvali ovogodišnji rod i kvalitet grožđa. Bude li vreme tokom avgusta bez većih padavina i sa mnogo sunčanih dana očekujem da rod bude jedan od najboljih u dosadašnjoj devetogodišnjoj berbi, izjavio je Kovačević i dodao da će se berba obaviti na površini od 35 hektara.

Prema njegovim rečima očekuje se da ovogodišnji rod bude veći od 260 tona i da se proizvede više od 200.000 boca različite vrste kvalitetnog vina.

Berba ranih sorti grožđa trebala bi da počne krajem avgusta ili prvih dana septembra.

Veličina slova: