Prokupačkim institucijama blizu četiri miliona dinara za realizaciju projekata od društvenog značaja
2. avgusta 2019.
Novi ultrazvučni aparat za biometriju i ultrazvučni pregled oka
2. avgusta 2019.
Prikaži sve

Očišćeni i produbljeni kanali duž Pasjačke ulice

U Pasjačkoj ulici u prokupačkom naselju Garić, danas su završeni radovi na čišćenju i produbljivanju kanala i propusta u dužini od 300 metara.

-Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, rešen je veliki problem žitelja ovog dela grada. Iz gradskog budžeta izdvojena su sredstva za sanaciju kanala i na taj način rešen problem plavljenja domaćinstava i oštećenja ulice usled bujičnih voda. U okviru radova, kanali su očišćeni od niskog rastinja i nanetog šuta, a potom je izvršeno produbljivanje u dužini od 300 metara, izjavio je predsednik Mesne zajednice „Sava Eraković Strahinja“ Vukoman Milenković.

Žitelji ovog gradskog naselja izrazili su zahvalnost lokalnoj samoupravi i zadovoljstvo zbog obavljenih radova, jer su, do sada, pri svakoj kiši, morali da izlaze i brane svoja dvorišta od bujica. Sada je bezbednost mnogo veća, put je pregledniji, a sam izgled ulice lepši.

-Nedavne kiše nanele su toliko čvrstog otpada, da su propusti  bili izravnani sa kolovozom. Bili smo prinuđeni da stalno dežuramo i lopatama čistimo propuste, kako nam dvorišta ne bi bila poplavljena, rekao je Dragan Milenković i zahvalio se lokalnoj samoupravi što je imala razumevanja i rešila njihov problem.

Veličina slova: