Јавни час и радионица у оквиру манифестације “Музеји за 10”
16. маја 2019.
Дом ученика средњих школа обележио шест деценија рада и постојања
16. маја 2019.
Прикажи све

Од Апотеке “Прокупље” поклони за бебе рођене у Недељи Црвеног крста, пакете уручили представници Црвеног крста

Представници Црвеног крста у Прокупљу и Куршумлији, посетили су прокупачко породилиште и традиционално даривали бебе рођене у Недељи Црвеног крста.

У оквиру акције „Један пакетић за новорођене бебе”, пакете са беби козметиком, пеленама, флашицама и цуцлама, припремила је Апотека “Прокупље”, која је увек ту када су овакве акције у питању.

-Апотека, по традицији, дарује прворођене бебе у време празника и учествује у свим акцијама које се тичу повећања наталитета. Ту смо да помогнемо колико можемо јер су деца наше богатство. И овога пута припремили смо скромне поклоне за бебе рођене у Недељи Црвеног крста, а ја се надам да ће следеће године у ово време број рођене деце бити бар дупло већи, каже директор Апотеке “Прокупље” Златан Миљковић.

У току Недеље Црвеног крста, од 8. до 15. маја, у породилишту Опште болнице „Др Алекса Савић” рођено је девет беба, међу којима девојчице убедљиво воде. Од почетка године, у том породилишту укупно је рођено 216 беба, што указује да ће до краја године овде бити остварен годишњи просек који је прошле године износио 629 беба.

-Оне мама које су са бебама из породилишта већ отишле кући, свој пакет могу преузети у просторијама Црвеног крста, казао је секретар те организације у Прокупљу Драган Суботић.

Пакет који су бебе добиле садржи пелене, влажне марамице, и остале ствари које су потребне за новорођено дете.

Ову акцију помогла је и куршумлијска трговина “Бамбино”.

Величина слова: