Bumburek, Bićani i Rangina mala dobijaju uličnu rasvetu
4. juna 2020.
Postavljaju se kante za smeće po gradu
4. juna 2020.
Prikaži sve

Od Grada Prokuplja i ove godine besplatni udžbenici za sve prvake

Svi prvaci u Prokuplju, dobiće i ove godine od lokalne samouprave besplatne udžbenike.

Kako kaže član Gradskog veća za prosvetu, omladinu i sport Maja Ranđelović, ove godine biće upisano oko 400 prvaka.

-Jedna smo od retkih lokalnih samouprava u Srbiji gde poslednjih pet godina ne opada broj prvaka. I ove godine, Grad Prokuplje izdvojio je sredstva u iznosu od oko 2,6 miliona dinara za nabavku besplatnih udžbenika za sve naše prvake. Kao jedna od mera populacione politike, i na ovaj način podstičemo bolju demografsku sliku grada kroz olakšice roditeljima u školovanju dece, kazala je Ranđelović.

Kako dodaje, cilj je da septembra i oktobra meseca, kad svaka porodica ima najviše izdataka, brigu o najmlađima preuzme lokalna samouprava.

-U to vreme priprema se zimnica, nabavlja ogrev, neke porodice imaju i studente pa moraju da izdvoje dodatna sredstva za njihova školovanja i smeštaj, tako da Grad Prokuplje na ovaj način želi da pomogne svojim sugrađanima, da bar ne misle o udžbenicima, naglasila je većnica Ranđelović.

Pored udžbenika, septembra meseca, po tradiciji, lokalna samouprava pokloniće učenicima i rančeve, majice i kačkete, kako bi svi prvaci u gradu bili prepoznatljivi i izdvajali se od drugih. Na ovaj način, lokalna samouprava se trudi da im prvi susret sa školom i školskim drugarima i učiteljima, ostane u najlepšem sećanju.

Veličina slova: