Predstavljen program ROMAKTED u Prokuplju, cilj-poboljšanje života Roma
26. marta 2019.
Pripreme za prolećnu setvu u punom jeku
27. marta 2019.
Prikaži sve

Od Ministarstva za rad oko 6,5 miliona za socijalnu zaštitu u Prokuplju

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, na osnovu Uredbe o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti od 2016. godine, potpisao je sa predstavnicima 144 lokalne samouprave ugovore o namenskim transferima u vrednosti od 700 miliona dinara za unapređenje postojećih i razvijanje novih usluga socijalne zaštite u lokalnim samoupravama. U ime Grada Prokuplja, ugovor je potpisao gradonačelnik Aleksandar Simonović.

Kako je istakao ministar Đorđević, ovogodišnji obuhvat jedinica lokalne samouprave je znatno veći za razliku od prethodnih godina, jer je prvi put uključeno 19 jedinica lokalnih samouprava iz Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, koje su dobile oko 130 miliona dinara.

Prilikom potpisivanja ugovora, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović je istakao da je saradnja sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izuzetna i da su ova sredstva, u iznosu od nešto preko 6,5 miliona dinara, značajna jer će na ovaj način biti povećan nivo socijalne zaštite u Prokuplju.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  je ove godine u obračun vratilo i 16 jedinica lokalnih samouprava koje prošle godine nisu dobile sredstva zbog nenamenskog trošenja novca ili nepostojanja izveštaja o trošenju sredstava, odnosno zbog nepostojećeg ili nedovoljnog učešća budžeta JLS u finansiranju usluga.

Usluge iz nadležnosti JLS koje se finansiraju sredstvima iz namenskih transfera podrazumevaju dnevne usluge u zajednici, usluge podrške za samostalan život, kao i savetodavno–terapijske usluge.

Veličina slova: