Hitna pomoć dobila savremeni defibrilator
20. januara 2020.
Dom kulture: Nekad i sad
20. januara 2020.
Prikaži sve

„Od princa do prosvetitelja“ povodom Svetog Save

Pripremanje pozorišne predstave za važne školske datume, gotovo da je postalo tradicija u odeljenju učiteljice Slavice Čikarić u Osnovnoj školi „Ratko Pavlović Ćićko“. I povodom ovogodišnje školske slave Sveti Sava, koja se obeležava 27. januara, učiteljica Čikarić i njeni učenici pripremili su pozorišnu predstavu, koju će darivati svojim sugrađanima 23. januara u Domu kulture u 18 sati.

-Naša predstava nosi naziv „Od princa do prosvetitelja“. Spremali smo je dugo, gotovo četiri meseca, sa puno elana i ozbiljnosti. Moji učenici su vrlo vredni i dobri đaci, pa im nije bilo teško da se ovim lepim povodom, često sastanemo i popodne. Pozivamo naše sugrađane da dođu i zajedno sa nama uživaju u ovoj lepoj, ali i vrlo poučnoj predstavi, rekla je učiteljica Čikarić.

Ona je naglasila da je predstava „Od princa do prosvetitelja“ deo projekta koji su radili o Nemanjićima.

-Uživali smo svi zajedno radeći ovakvu jednu temu, koja je uvek bila i biće važna. Ulaznica za predstavu košta 200 dinara, a sav novac ćemo upotrebiti kako bismo završili opremanje naše učionice, naglasila je učiteljica Slavica Čikarić.

Ona, zajedno sa svojim đacima, godinama unazad vredno radi i od novca koji sakupe od prodatih karata sa predstava, kupuju ono što im je potrebno za uređenje učionice, ali i osavremenjavanje nastave.

 

 

Veličina slova: