Lep gest: Kompanija “Leoni” poklonila korisnicima Doma za negu i smeštaj starih lica 40 paketa šolja
15. januara 2019.
Registracija i obnova registracije u interesu poljoprivrednika
16. januara 2019.
Prikaži sve

Odbojka na snegu u Prokuplju

U organizaciji MOK Topličanin 97 i ŽOK Topličanin, po prvi put je u Prokuplju održana manifestacija „Odbojka na snegu“. Ovoj akciji odazvalo se dvadesetak učesnika svih uzrasta koji su uz druženje pokazali da se odbojka uspešno može igrati i po snegu.

-Ovo je po prvi put da organizujemo „Odbojku na snegu“. Izuzetno smo zadovoljni odzivom i mogu reći da je manifestacija u potpunosti uspela. Pokazalo se da deca vole sneg, ali i odbojku i da u jednom novom sportu ovako uživaju. Planiramo da tokom predstojećeg raspusta održimo još jednu sličnu akciju i izvedemo mlade iz Prokuplja na sneg, a u isto vreme i da im približimo odbojku, rekao je Božidar Jović, organizator manifestacije i trener odbojkaša.

Očekivanja su da odbojka na snegu vrlo brzo postane olimpijski sport, čime bi odbojka i zvanično bila prvi sport na programu i Letnjih i Zimskih olimpijskih igara. Inače, odbojka na snegu je skoro identična kao na pesku, igra se sa dva igrača, ali činjenica da se igra pod hladnim uslovima čini je potpuno drugačijom.

Veličina slova: