Putopisni dnevnik učiteljice Jelene Babić
11. februara 2020.
Besplatna pravna podrška marginalizovanim grupama
11. februara 2020.
Prikaži sve

Održan KOMS Info dan u Prokuplju

Krovna organizacija mladih Srbije, realizovala je drugi po redu Info dan, u Kulturno obrazovnom centru “Toplica” u Prokuplju. Teme koje su obuhvaćene Info danom, bile su one koje su prepoznate kao značajne za mlade u Topličkom okrugu. 

O podsticanju aktivizma kod mladih, prisutnima je govorila Mirjana Ranđelović, učenica Gimnazije, članica TNT grupe, volonterka “Film kluba” Prokuplje, volonterka Mingl portala u okviru Beogradske otvorene škole i volonterka Kancelarije za decu i mlade Opštine Prokuplje, dok je o preduzetništvu mladih govorio Nenad Kocić, korisnik projekta “Osnaživanje mladih poljoprivrednika” Fondacije “Ana i Vlade Divac”.

Učesnike Info dana činili su predstavnici lokalnih udruženja i organizacija mladih i za mlade, kao i predstavnici lokalnih samouprava. Oni su kroz diskusiju potvrdili važnost podsticanja aktivizma kod mladih na lokalnom nivou, kao i osnaživanje mladih poljoprivrednika. Takođe, oni su kao značajnu temu izdvojili i potrebu regulisanja položaja volontera i poboljšanja dostupnosti informacija o mogućnostima za volontiranje. Učesnici su još govorili o primerima dobre prakse i zaključili da praksa pokazuje da na motivisanost mladih da uzmu učešće u različitim aktivnostima najčešće utiču pozitivna iskustva njihovih vršnjaka.

Ovim putem predstavljen je rad Krovne organizacije mladih Srbije, kao najvišeg predstavničkog tela mladih u Srbiji, i pružen je uvid u aktivnosti koje ona organizuje, kao i to kako zainteresovane organizacije i udruženja mogu da postanu deo KOMS mreže, koju čini 108 udruženja mladih i za mlade iz različitih delova Srbije.

Info dan u Prokuplju je jedan od tri koje KOMS organizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta, a u okviru projekta Zajedno za mlade 2.0. Info dan je još održan u Sremskoj Mitrovici i Subotici.

 

 

Veličina slova: