“Osvit” sutra predstavlja rezultate osmomesečne borbe protiv porodičnog nasilja
29. maja 2019.
Dva nova smera u Poljoprivrednoj školi
30. maja 2019.
Prikaži sve

Održan koncert nagrađenih učenika Muzičke škole „Kornelije Stanković“

Učenici Muzičke škole „Kornelije Stanković“ su i ove godine, na veliko zadovoljstvo svojih sugrađana, održali koncert u Narodnom muzeju Toplice, na kome su izveli kompozicije za koje su nagrađeni u ovoj školskoj godini.

Ovom veličanstvenom i nesvakidašnjem koncertu, pored brojnih ljubitelja muzike, prisustvovala je i član Gradskog veća Milica Erić.

Vredni i talentovani učenici ove Muzičke škole osvojili su 47 nagrada u ovoj školskoj godini, četiri više u odnosu na prošlu.

 

-Izuzetno mi je drago da i ove godine mogu da istaknem velike i značajne rezultate i nagrade naših učenika na republičkim, međunarodnim i takmičenjima van naše zemlje. Samo 14 prvih nagrada su sa najvišeg, republičkog ranga takmičenja. Posebno ističem nagrađene učenike u Skoplju i Tivtu. U Tivtu je prvu nagradu na harmonici osvojio Nikola Kričak, a u Skoplju je drugom nagradom u solo pevanju nagrađen Marko Vasiljević. I ove godine se možemo pohvaliti time da smo nastupili u mnogim gradovima naše zemlje, počev od severa do krajnjeg juga, rekao je direktor Muzičke škole „Kornelije Stanković“ Vladimir Drobnjak.

On je naglasio da su sve nagrade jednako važne i da su učenici u svoj grad doneli 34 prve, osam drugih, pet trećih nagrada i tri pohvale, takmičeći se od najnižeg do najvišeg ranga muzičkih takmičenja.

-Ljubiteljima klasične muzike sinoć se predstavilo 20 učenika koji su proslavili ime Škole i našeg grada širom Srbije. Svi podjednako zaslužuju samo najlepše reči hvale. Istakao bih i pet nagrada i jednu pohvalu na republičkim takmičenjima iz solfeđa i teorije muzike. Četiri nagrađena učenika na ovom takmičenju osvojila su po 100 poena. To su Anđelija Lukić i Bojana Lukić iz Prokuplja u klasi profesora Miljane Pavlović, zatim Teodora Vukajlović iz Kuršumlije iz klase Suzane Sudimac i Tadija Vukić iz Žitorađe iz klase prof. Maje Jovanović, naglasio je direktor Drobnjak.

Muzička škola „Kornelije Stanković“ samo u Prokuplju obrazuje 170 učenika, a u izdvojenim odeljenjima škola u Žitorađi, Blacu i Kuršumliji 150.

Već 6. juna, u 19 sati, u Narodnom muzeju Toplice, ljubiteljima klasične muzike, predstaviće se na, sada već tradicionalnom koncertu, profesori ove Škole. Završni koncert, koji se sastoji od kompozicija koje su pripremili učenici i profesori Muzičke škole „Kornelije Stanković“ zakazan je za 12. jun, u 19 sati, u prokupačkom Domu kulture.

Veličina slova: