Оснаживање ромске заједнице
12. јула 2018.
Новчане позајмице за пензионере
13. јула 2018.
Прикажи све

Одржан први меморијални турнир у малом фудбалу „Драги Стојковић Пајче“

Први меморијални турнир у малом фудбалу посвећен  Драгију Стојковићу Пајчету, дугогодишњем раднику Општинске управе Општине Прокупље, фоторепортеру Топличких Новина, одржан је данас у Горњој Трнави, његовом родном селу.

Идеја да на овај начин сачувају успомену на великог човека, пријатеља  и доброг комшију, потекла је од  младих људи из овога краја, који су имали привилегију да одрастају дружећи се са Пајчетом.

На фудбалском терену поред  цркве Светих апостола Петра и Павла, бројни мештани, пријатељи, чланови породице, колеге,  присуствовали су отварању овог турнира који ће се према речима организатора Алексе Ђурковића, одржавати сваке године у знак сећања на Драгија, великог човека у сваком смислу те речи и професионалца у свом послу.

-Овај први меморијални турнир окупио је осам екипа, састављених  од најмлађих  до најстаријих играча. Из Горње Трнаве имамо две екипе, четири  из Прокупља, једну из Куршумлије, што показује  да је много људи из целе Топлице поштовало и волело Пајчета. Био је прво велики човек, љубитељ спорта, посебно фудбала, а ми смо одрастали  играјући са њим на многим оваквим турнирима, рекао је Ђурковић.

Захвалност што чувају сећање на њеног покојног супруга, свим присутнима изразила  је Драгијева супруга Љиљана Стојковић.

-Драги је поред фотографије која је била његова велика љубав, волео и спорт. Фудбал је посебно волео и као дечак учествовао је на турнирима. Моја породица и ја веома смо захвални организаторима овог турнира и свим учесницима који на овај начин чувају сећање на њега, казала је Љиљана Стојковић.

Овај турнир организован је на годишњицу од трагичне смрти нашег колеге и великог пријатеља.

Општина Прокупље је прошле године постхумно доделила Похвалницу Свети Прокопије Драгију Стојковићу, која се традиционално додељује за изузетан допринос у развоју града у част градске славе.

Величина слова: