Radno vreme ugostiteljskih objekata od 7 do 23 sata
8. jula 2020.
Proširuje se ulična rasveta u Donjoj Rečici
9. jula 2020.
Prikaži sve

Održana Ivanjdanska likovna kolonija

Uz poštovanje svih preporučenih mera za suzbijanje infekcije  korona virusom, u prokupačkom Domu kulture, održana je tradicionalna Ivanjdanska likovna kolonija.

Ovo je bila 16 po redu slikarska kolonija, koju organizuje ova ustanova kulture, a treća u kojoj su stvarali  i članovi prokupačkog Udruženja obolelih od cerebralne i dečije paralize.

-Ivanjdanska likovna kolonija je uvek imale čime da se pohvali svake godine kada ispratimo naše goste slikare. To je uvek bio veliki broj dobrih i kvaklitetnih umetničkih radova. Sa velikim zadovoljstvom, na naše pozive, odazivali su se mnogi slikari iz različitih krajeva naše zemlje. Poslednjih godina, ovu koloniju činili su najviše prokupački slikari, što svakako nije umanjilo njenu umetničku vrednost i značaj, rekli su u Domu kulture.

Ove godine je u radu Ivanjdanske kolonije učestvovalo sedam prokupačkih slikara, koji su naslikali dvadesetak slika. Svake godine, u nedelji kada Prokupčani obeležavaju gradsku slavu Sveti Prokopije, Dom kulture organizuje i prodajnu izložbu slika, a sav novac se upotrebi za obnavljanje manastira Svetog Đorđa u Ajdanovcu.  Ovaj put se ova izložba, ali i sve planirane  aktivnosti ove ustanove odlažu zbog sprečavanja infekcije virusom korona, a u skladu sa merama zaštite, koje je izdao gradski štab u Prokuplju.

Veličina slova: