Počela primena elektronskog recepta u prokupačkom Domu zdravlja
4. marta 2019.
Poklon u vidu stihova za sve Prokupčanke
5. marta 2019.
Prikaži sve

Održana prezentacija aktivnih mera zapošljavanja za 2019. godinu

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, u Gradskoj kući u Prokuplju danas je održana prezentacija programa i mera aktivne politike zapošljavanja u ovoj godini.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici svih opština Topličkog okruga, Grada Prokuplja, Regionalne privredne komore, javnih ustanova, kao i veliki broj poslodavaca iz privatnog sektora.

Prisutne je pozdravio načelnik Topličkog upravnog okruga, Milan Aranđelović, koji je izrazio zadovoljstvo zbog veoma dobre saradnje NSZ u Prokuplju i lokalnih samouprava i istakao da ove godine vlada veliko interesovanje za dobijanje podsticajnih sredstava za zapošljavanje, što znači da će ovim merama biti znatno smanjena nezaposlenost u topličkom kraju.

Predstavljajući programe mera aktivne politike zapošljavanja, šef Odseka za programe zapošljavanja, preduzetništvo, obrazovanje i obuke NSZ Prokuplje, Žarko Stojanović je istakao da je u ovoj godini izdvojeno više sredstava za subvencionisanje zapošljavanja u odnosu na prethodnu godinu.

Kako ističe Stojanović, javni poziv je već raspisan, tako da svi zainteresovani sa područja Topličkog okruga mogu da konkurišu za neki od ponuđenih programa.

Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu sadrži ključne stvari na osnovu kojih se formiraju svi programi zapošljavanja. Zainteresovani poslodavci, kao i nezaposlena lica sa  područja Topličkog okruga, imaju mogućnost da u ovoj godini dobiju sredstva za zapošljavanje pripravnika sa srednjim obrazovanjem, kao sa visokom stručnom spremom.

Javni poziv raspisan je za obuku na zahtev poslodavaca, kao i za stručnu praksu i sticanje praktičnih znanja.

U okviru sprovođenja aktivnih mera zapošljavanja, finansiraće se i javni radovi teže zapošljivih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, osoba sa invaliditetom, nezaposlenih lica bez radnog iskustva. Subvencije su namenjene i za samozapošljavanje lica koja su na evidenciji NSZ, radi osnivanja sopstvenog biznisa, kao i za zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima.

Veličina slova: