Вредни и талентовани ученици Школе у Доњој Речици
17. децембра 2018.
Средњошколци одржали предавање у Дому старих
18. децембра 2018.
Прикажи све

Одржана прва јавна расправа о нацрту Одлуке о буџету за 2019. годину

У Градској кући у Прокупљу данас је одржана прва јавна расправа о нацрту Одлуке о буџету Града за 2019. годину.

Према нацрту, буџет Града Прокупља за наредну годину износиће 1.775.986.951 динар, а како истиче градоначелник Прокупља, Александар Симоновић, јавна расправа је организована потпуно јавно и транспарентно, како би сви корисници буџета, али и грађани Прокупља, имали прилику да изнесу своје предлоге, примедбе и сугестије, и учествују у изради што квалитетнијег буџета за наредну годину.

На првој јавној расправи учествовали су представници јавних предузећа, установа, организација.

-У наредној години, највише средстава определили смо за најмлађе становнике нашег града, за децу, предшколско, основно и средње образовање, и у ту сврху издвојили смо нешто више од 330 милиона динара. Свакако да нам је приоритет и инфраструктура. Наставићемо све оно што смо радили у овој години, са појачаним интезитетом, како би бољу путну инфраструктуру обезбедили свим грађанима Прокупља. Тако ће у наредној години бити асфалтирано још 16 градских улица, за које смо определили 42 милиона динара, као и 14,5 милиона за реконструкцију девет улица које су у  доста лошем стању. Наставићемо са асфалтирањем улица и на сеоском подручју, посебно тамо где живи велики број младих људи, истакао је градоначелник Симоновић и додао да је за асфалтирање улица у седам прокупачких села издвојено близу 40 милиона динара.

          

Како је развој инфраструктуре један од приоритета градске власти, знатна средства из буџета опредељена су и за рад јавних предузећа. Јавно предузеће за урбанизам и уређење града Прокупља сагледано је са 81 милион динара. Средства су намењена за набавку механизације и рачунарске опреме, како би ово предузеће могло да одговори свим захтевима и остварује приходе.

-Надам се да ово предузеће више неће зависити од градског буџета, већ да ће пословати са добитком и да ћемо део средстава од добити моћи да, као оснивач, вратимо у градски буџет,  изјавио је Симоновић.

Како је за сутра, у 8 сати, заказана друга јавна расправа о нацрту Одлуке о буџету Града Прокупља, градоначелник је позвао све заинтересоване да узму учешће и својим предлозима и сугестијама допринесу изради што квалитетнијег буџета за наредну годину.

Величина слова: