Дружење, игра и даривање
1. октобра 2018.
Приводе се крају радови на изградњи спомен обележја Гвозденом пуку
2. октобра 2018.
Прикажи све

Одржана седница Скупштине Општине Прокупље

На седници Скупштине Општине Прокупље донета је Одлука о измени одлуке о буџету Општине Прокупље за 2018.годину, за коју је глaсало 39 одборника, од укупно 49 колико је присуствовало данашњем скупштинском заседању.


У образложењу ове Oдлуке наводи се да је прерасподела расхода између буџетских корисника и корекција плана капиталних инвестиција разлог за ребаланс буџета, чија израда је заснована на извршењу буџета у првим месецима текуће године и процени извршења за преостале месеце. Упутством за израду ребаланса тражено је од буџетских корисника да искажу смањење расхода и направе уштеде на сваком месту где год је то могуће.
Један од разлога за ребаланс су знатна издвајања намењена деци и омладини, награђивању најбољих ученика, издвајањима за бесплатне спортске активности, бесплатан превоз ђака, побољшању социјалне заштитe становништва. Ове године Општина Прокупље је по први пут обезбедила бесплатно летовање за стотину деце, односно, наградила је најбоље ученике и омогућила да деца из социјално угрожених породица иду на летовање.

-Задовољни смо што смо ове године реализовали многе важне пројекте. Поред свих давања намењена нашим најмлађим суграђанима, грађани виде да је Прокупље било заиста велико градилиште током целе године, а тако ће бити и наредне, јер смо започели капиталне пројекте у којима учествујемо са одређеним процентом средстава. Ту првенствено мислим на изградњу нове Зелене пијаце, у оквиру које се сада раде приступне саобраћајнице а у наредном периоду почеће и изградња моста, рекао је председник Општине Прокупље Александар Симоновић и истакао да ће и наредна година бити година улагања у инфраструктуру и да ће радови почети одмах са отварањем нове грађевинске сезоне.
На данашњем заседању донета је Одлука о измени Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе Општине Прокупље. Због ефикаснијег обављања послова из надлежности појединих организационих јединица, овом одлуком биће омогућена прерасподела радника, у циљу постизања бољих резултата у раду појединих јавних предузећа.
Одборници су усвојили и одлуку о јавним паркиралиштима којом су пројектована проширења јавних паркиралишта у улицама Цара Лазара и Милоша Обилића, чиме ће бити обезбеђен већи број паркинг места у граду.
Променом Оснивачког акта ЈКП „Хамеум“ , проширене су делатности овог предузећа, које ће од сада обављати површинске радове на улицама, путевима, аутопутевима, мостовима, у које спадају и асфалтирање путева, обележавање ознака и други површински радови.

.

Променом Оснивачког акта ЈП за урбанизам и уређење општине Прокупље додају се послови изградње путева и аутопутева.
-Хоћемо да направимо предузеће које ће бити комплетно опремљено савременом механизацијиом, јер се надамо да ће нам бити поверени радови на изградњи дела трасе новог аутопута. Пред нама су и други велики послови, као што је изградња Индустријске зоне, а намера нам је да будемо потпуно опремљени за извођење свих предстојећих радова, казао је председник Симоновић.
У наставку седнице усвојен је Финансијски извештај овлашћеног ревизораЈКП „Хамеум“ за 2017. годину, који је образложио директор овог предузећа Предраг Јовићевић. Он је овом приликом рекао да је остварен висок проценат наплате свих услуга, као и да највећи део средстава, скоро 94 одсто иде за исплату обавеза.

Одборници су на данашњој седници упознати и са информацијом о овогодишњој берби и откупу шљиве на територији општине Прокупље. Укупан род шљиве ове године био је око 5.634,75 вагона, према подацима добијених од произвођача и откупљивача.
До промена је дошло и у саставу Општинског већа Општине Прокупље. Донета су решења о престанку мандата већника Радослава Михајловића и Владимира Пешића, а за нове већнике изабрани су дипломирани журналиста Драгана Митровић и дипломирани инжењер пољопривреде Жарко Копривица.

Величина слова: