U pripremi prva monografija o čuvenom Gvozdenom puku
13. februara 2020.
Vinogradari u Prokuplju obeležili Svetog Trifuna
14. februara 2020.
Prikaži sve

Održani Sretenjski susreti pesnika

Na ovogodišnjim, 15. po redu Sretenjskim susretima pesnika, nagradu Sretenjsko odličje, dobio je pesnik Zoran Đurić iz Kruševca za pesmu „Nekoliko trenutaka pre“, dok je Sretenjska povelja pripala Andriji T. Radomiroviću iz Paraćina za pesmu „Nedelje posne i nedelje bele“. Pojedinačne pohvale, dodeljene su Tijani Đurić iz Kruševca i Miri Đermanović iz Leskovca, dok su zahvalnice, i po jedan broj časopisa „Tok“, dobili svi književni klubovi, koji su učestvovali na ovogodišnjim Susretima.

U takmičarskom delu programa ove manifestacije, svoje stihove kazivalo je 37 pesnika, dok se u revijalnom delu predstavilo njih šest.

Jedan od razloga po čemu će se ova manifestacija pamtiti kao drugačija, jeste nastup Sabah Al-Zubeida iz Književnog kluba „Mesopotamija“ iz Beograda, koji je pored Dejana Ristića iz Leskovca, prema svojoj želji, nastupio u revijalnom, a ne u takmičarskom  delu manifestacije, kako propozicije nalažu.

O tome ko će poneti priznanja sa ovog takmičenja, odlučivao je žiri, koji je ove godine radio u sastavu Ljubiša Krasić, Miloje Dončić i Miljana Petrović.

Ovogodišnje Sretenjske susrete je svojim nastupom otvorio hor “Biseri“ iz Žitorađe.

 

 

 

 

 

 

Veličina slova: