Otvorena ambulanta i apoteka u krugu kompanije Leoni
12. septembra 2018.
Prokupački đaci putuju u Italiju
12. septembra 2018.
Prikaži sve

Opština i zvanično vlasnik

Opština Prokuplje je kupovinom parcele na lokaciji kod Grčkog Mlina, koja je bila u vlasništvu Vojske Srbije, obezbedila uslove za nesmetani pristup bunarima za vodosnabdevanje prilikom održavanja i otklanjanja eventualnih  kvarova na pumpama, kao i da bi bile obezbeđene zone sanitarne zaštite i sprečeno eventualno zagađenje.

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović ističe da je za ovu namenu iz budžeta opštine Prokuplje izdvojeno oko 45. 000 evra. Ovim je  otvorena i  mogućnost proširenja kapaciteta izvorišta i eventualno bušenje novih bunara kako bi se ostvario maksimalni kapacitet izvorišta od oko 120 litara vode u sekundi.

-Na ovaj korak rukovodstvo Opštine Prokuplje se odlučilo, u prvom redu zbog opštedruštvenog interesa naše lokalne zajednice, jer je vodosnabdevanje jedan od elementarnih uslova kvaliteta života građana – rekao je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović  i naglasio da  je u  radu ovog lokalnog rukovodstva izgradnja i unapređenje infrastrukture uvek prioritet.

Na ovom području nalaze se četiri bunara za vodosnabdevanje . Ukupni kapacitet im je oko 70 litara vode u sekundi. Dubina bunara kreće se od 180 do 220 metara.

Sa ovih izvorišta snabdeva se takozvana niska zona Prokuplja, zapravo ulice Ratka Pavlovića , 9.oktobar i Tatkova sa poprečnim ulicama, kao i ulice  Dobrička, Cerska, i Solunska, ali i gradska naselja Jabukar, Garić i prigradsko naselje Draganja. Bunare, kao deo celog sistema za vodosnabdevanja naše opštine održava Javno preduzeće „Hammeum“.

 

 

 

Veličina slova: