Десети филозофски симпозијум у прокупачкој Библиотеци
2. новембра 2018.
Саветодавци ПСС Прокупље утичу на унапређење пољопривредне производње
5. новембра 2018.
Прикажи све

Општина Прокупље: Хвала свима који су помогли у изградњи споменика „Гвозденом пуку“

Општина Прокупље захвална је свима који су помогли изградњу Спомен-обележја Другом пешадијском пуку „Књаз Михаило“, познатом као „Гвоздени пук“.

-Сви који су учествовали у изградњи овог споменика, показали су колико цене, поштују и памте претке и све оно што су они учинили за своју децу. Хвала донаторима! Да није било њихове помоћи, наша идеја би се тешко реализовала, каже народни посланик из Прокупља др Дарко Лакетић.

Са њим се слаже и председник општине Прокупље Александар Симоновић.

-Када смо пре две године почели са првим активностима и реализацијом овог великог пројекта, знали смо да ће нам многи наши суграђани, појединци, друштва и организације помоћи да се  достојно одужимо  храбрим  јунацима, да овај споменик оставимо  будућим генерацијама да се њиме поносе и чувају га, заједно са успоменом на наше славне претке, истакао је Симоновић.

Изградњу споменика помогли су: Трећа бригада копнене војске Србије-Ниш, ЈП “Путеви Србије“, “Гама консалтинг”, „Чип“, „Топлица градња“, “Егзит”, “Металург”-Прокупље, “Госи интернационал”, Градска општина Епон-Француска, Удружење француско-српског пријатељства, Компанија “Дунав осигурање” Београд, „Кемоимпекс” Београд (Радуле Караџић), “Инвест Импорт” Београд (Слободан Симић), Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“, Висока пољопривредно-прехрамбена школа струковних студија Прокупље, “Јафитекст” Прокупље, “Чолак”-каменорезачка радња, Радио телевизија Србије, “Алма кватро”, Ратомир Тимотијевић, Чедомир Ристић-вајар, Драган Дробњак-вајар, Милан Радовановић-пројектант, као и сви други који су на било који начин дали свој допринос изградњи Спомен-обележја храбром “Гвозденом пуку” у Прокупљу.

 

Величина слова: