Књижевно вече у Дому културе
7. марта 2018.
Прва помоћ у џепу
9. марта 2018.
Прикажи све

Осмомартовске честитке за маме и васпитачице

Културно образовни центар „Топлица“ је поводом Међународног дана жена  8.марта, организовао  креативну радионицу у којој су учествовала деца из Предшколске установе „Невен.“

Малишани су овом приликом уложили много труда и љубави  у  изради осмомартовских честитки за  маме и васпитачице, а колико је то за њих било велико задовољство и посебан задатак, говори раздрагана атмосфера  у овој културној установи.

-Свако дете жели да на неки начин обрадује особу коју воли, а посебно мајку и своју васпитачицу.  Честитке које су направили поклониће најдражим особама, а  поред љубави коју  изразили на честиткама , деца су показала  таленат и креативност, рекла је директорка Културно образовног центра „Топлица“, Љиљана Красић.

Међународни дан жена, 8. март , настао је као дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена . Иницијативу за прослављање тога дана покренула је немачка феминисткиња и комунисткиња Клара Цеткин. Прво обележавање  Дана жена било је 1911.године у Аустрији, Немачкој,Швајцарској и Данској.

Величина слова: