Volonteri pokazali kako se vrši reanimacija
16. septembra 2019.
Znakovni jezik-ključ kvalitetnog života gluvih osoba
16. septembra 2019.
Prikaži sve

Osnovna škola „Ratko Pavlović Ćićko“ učestvovala u projektu „Selfi“

U Osnovnoj školi „Ratko Pavlović Ćićko“, nedavno je obavljena obuka i istraživanje u okviru kojih se ispitivao kvalitet i zastupljenost upotrebe digitalne tehnologije u nastavi. Istraživanje je izvršeno u okviru projekta pod nazivom „Selfi“. Selfi je besplatan, jednostavan i prilagodljiv instrument, koji školama pomaže da procene svoj položaj, s obzirom na primenu tehnologije za učenje. Rezultate dobijene upotrebom Selfija, one mogu upotrebiti tako što će pokrenuti raspravu o tome kako tehnologijama podržati nastavu, učenje i vrednovanje učenika. Na osnovu toga imaju mogućnost da oblikuju akcioni plan i da odrede prioritete, a postupak mogu ponavljati u određenim vremenskim razmacima, kako bi ocenili napredak i utvrdili u kojim je oblastima potrebno dalje delovanje.

-Ispitanici su bili rukovodioci Škole, nastavno osoblje i učenici. Istraživanje je pokazalo da smo na dobrom putu, kada je digitalizacija u pitanju i da na prilično dobar način uvodimo tehnologiju u nastavu. Ovo učešće u projektu se može upotrebiti za dijalog u školskoj zajednici o tome kako bi digitalna tehnologija mogla još bolje da se iskoristiti pri učenju, rekla je direktorka Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ Vesna Todorović.

Ona je navela da je ovo istraživanje omogućilo da uvide na kojim poljima još treba dodatno da rade.

-Istraživanja su rađena u školama posebno, ali osnovu imaju na nivou Evropske unije. Naš zadatak sada jeste da nastavimo da sakupljamo bedževe raznih projekata, jer oni predstavljaju znak uspešnosti i samovrednovanje. Naša uspešnost se ovaj put ogledala u tome da smo dovoljno digitalizovali samu nastavu, istakla je Vesna Todorović.

Veličina slova: