Музеји као културни пејзаж локалних заједница
17. маја 2018.
Асфалтирана улица у Ћуковцу
17. маја 2018.
Прикажи све

Отворен седми ПроФиФест

У прокупачком Дому културе отворен је седми по реду ПроФиФест фестивал.

Он ће трајати до 20. маја, а љубитељи филма ће моћи да погледају 50 краткометражних и четири дугометражна филма. Све пројекције ће бити приказане у Дому културе, с тим што ће публика краткометражне филмове гледати у преподневним сатима, тачније од 12, а дугометражне од 20 сати увече.

-Драго ми је да ћу бити у жирију овог фестивала. Филмови су ми се допали, али и овај крај. Обишао сам Прокупље и био у Ђавољој вароши. Посебно ми је драго да и оваква мала места имају  озбиљне фестивале, рекао је један од чланова жирија, познати глумац Иван Бекјарев.

-Публику и госте очекује квалитетан програм као и сваки пут и филмови из различитих крајева света. Ипак, ове године ће по први пут имати прилику да одгледају и дугометражне филмове, који ће се наћи у категорији женски филмски рукопис. Ово је једини фестивал у Србији који има категорију која промовише жене, рекао је на отварању ПроФиФест председник Филм клуба Прокупље Жикица Јовановић.

Пре сваког краткометражног филма, како је највио Јовановић, биће организовано и дружење са познатим гостима из света филма.

Поред познатог глумца Ивана Бекјарева, у жирију овог фествала биће и професор продукције на Факултету драмске уметности Раденко Ранковић и директор Филмских сусрета и Нишког културног центра Срђан Савић.

На отварању ПроФиФест, поред жирија гости су били и генерални конзул Бугарске Николај Колев, аутори филмова који ће бити приказани и професори Академије у Новом саду и Факултету драмских уметности у Београду.

 

 

Величина слова: