IN MEMORIAM: Ratko Zečević (1951-2018) Otišao veliki intelektualac i rodoljub
11. septembra 2018.
Opština i zvanično vlasnik
12. septembra 2018.
Prikaži sve

Otvorena ambulanta i apoteka u krugu kompanije Leoni

U prisustvu generalnog direktora kompanije Leoni Klemensa Saksa sa saradnicima, šefa departmana za investicije Ministarstva privrede Branislava Pejčića, načelnika Topličkog upravnog okruga Milana Aranđelovića, predsednika Opštine Prokuplje Aleksandra Simonovića, direktora Apoteke Zlatana Miljkovića, Doma zdravlja Zorice Momčilović i Opšte bolnice „Dr Aleksa SAvić“ Snježana Arsić sa saradnicima, u krugu fabrike, danas je otvorena ambulanta i apoteka.

Otvaranje ovih zdravstvenih ustanova u krugu kompanije je prvo koje je jedna strana kompanija otvorila u Srbiji.

-Mi svakog dana nastojimo da uradimo nešto novo i lepše za naše radnike. Otvaranje ambulante i apoteke je još jedan korak u sagledavanju potreba radnika. Ovo je prva fabrika Leoni-ja u Srbiji gde imamo kombinovano otvaranje zdravstvenih ustanova, izjavio je generalni direktor Saks i dodao da u ambulanti postoji prijemna soba, soba za lekare, kupaonica i soba za intervencije.

On podvlači da je zdrav čovek srećan i zadovoljan, a samim tim i dobar radnik koji može privređivati.

Prema njegovim rečima ovaj projekat ne bi mogao da se tako brzo realizuje da nije bilo svestrane saradnje sa lokalnom samoupravom i zdravstvenim ustanovama.

Saks je napomenuo da već sada postoji ideja da se u krugu fabrike otvori i obdanište.

Zamenik generalnog direktora Ana Pešić je podvukla da u prokupačkoj fabrici sada radi oko 2.500 radnika, a da bi u narednih osam meseci trebalo da se zaposli još 500 radnika.

-Ono što sam video ovde je primer koji treba da slede najveće, ne samo inostrane, već i domaće kompanije. Dobra saradnja menadžmenta kompanije, rukovodstva lokalne samouprave i zdravstvenih ustanova dali su jedan pozitivan, prihvatljiv i dobar primer drugim privrednim subjektima u Srbiji, rekao je šef departmana za investicije u Ministarstvu privrede Branislav Pejčić.

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović je podvukao da je ovo najveći privredni subjekat na teritoriji, ne samo prokupačke opštine, nago i cele Toplice.

-Kompanija Leoni se do sada pokazala kao jako odgovorna društvena kompanija. Saradnja sa ovom nemačkom kompanijom u proteklim godinama bila je na visokom nivou. Svi projekti koji su imali za cilj proširenje kapaciteta i otvaranje novih radnih mesta, poboljšanje uslova i unapređenje rada zaposlenih, imali su podršku lokalne samouprave, rekao je on i dodao da mu je izuzetno drago što je kompanija Leoni prva u Prokuplju i Srbiji gde su otvorene ove dve zdravstvene ustanove.

Simonović je istakao da će oni u potpunosti podržati ideju menadžmenta kompanije za otvaranje vrtića u krugu fabrike.

Direktor Apoteke Zlatan Miljković napominje da mu je izuzetno drago da je u prokupačkoj kompaniji napravljen pionirski korak otvaranjem ambulante i apoteke u krugu fabrike kada su u pitanju inostrane kompanije u Srbiji.

-Cilj menadžmenta Apoteke Prokuplje u zadnjih nekoliko godina je unapređenje zdravstvene zaštite koju korisnicima pruža ova ustanova. Do sada smo otvorili četiri nove i u potpunosti rekonstruisali tri apoteke. U kompaniji Leoni otvorena je peta apoteka i to je veoma značajno za sve radnike firme, izjavio je Miljković.

Direktor prokupačkog Doma zdravlja Zorica Momčilović naglašava da se otvaranjem zdravstvenih ustanova u krugu fabrike zdravstvena zaštita približila, ne samo radnicima, već i njihovim bračnim drugovima.

-Kompanija Leoni zapošljava veliki broj radnika čiji prosek starosti iznosi oko 35 godina. To je izuzetano veliki i značajan radni potencijal i zbog toga otvaranje ambulante i apoteke ima svoju neprocenjivu vrednost. Zdravstvani radnici će kroz preventivne i sistematske preglede, zdravstveno vaspitne, edukativne i promotivne aktivnosti nastojati da unaprede zdravlje zaposlenih, naglasila je Momčilović i podvukla da samo zdrav i zadovoljan radnik može dati pun doprinos na svom radnom mestu.

Veličina slova: