За бољи стандард пензионера
19. јула 2018.
Литија кроз град уочи славе Свети Прокопије
19. јула 2018.
Прикажи све

Отворена изложба слика са Ивањданске ликовне колоније

У прокупачком Дому културе отворена је изложба слика са Ивањданске ликовне колоније. Изложба је продајног карактера, а сав новац биће употребљен за обнову манастира Свети Ђорђе, задужбини краља Милутина из 14. века у Ајдановцу.

-Ова 14 ликовна колонија донела је 20 нових уметничких дела, која су ове године насликали прокупачки сликари, стварајући у окружењу Дома културе. Они су природу, којом је ова установа окружена пренели на своја платна, остављајући тако лични печат на њима, рекао је руководилац Ликовне секције у Дому културе Милан Илић, који је и сам био учесник колоније.

Већница за културу у Општини Прокупље Милица Ерић је отварајући изложбу изразила задовољство због дугогодишњег трајања колоније, рекавши да је она знаменитост наше општине у којој су уткани дух и вредности манастира Светог Ђорђа.

 

-Желим вам да још дуго година трајете и да са сваким новим окупљањем насликате још више слика и на тај начин помогнете обнову манастира у Ајдановцу.  Ваш рад је веома  драгоцен, а помоћ коју на овај начин пружате манастиру Ајдановац, још драгоценија. Наставите тако вредно и са истим еланом да радите и у наредним годинама, а локална самоуправа ће увек бити ту да вас подржи и помогне, истакла је већница Ерић.

Изложба је организована у оквиру обележавања градске славе Свети Прокопије, а љубитељи сликарства ће моћи да је погледају у наредних десетак дана у холу Дома културе.

Величина слова: