Još ima mesta na Visokoj poljoprivredno-prehrambenoj školi strukovnih studija
15. jula 2019.
Na Toplici održano takmičenje sportskih ribolovaca iz cele Srbije
15. jula 2019.
Prikaži sve

Otvorena likovna radionica „Toplički motivi“

Otvaranjem likovne radionice „Toplički motivi“, koju  organizuje Kulturno obrazovni centar, danas su u Domu kulture zvanično počele svečanosti povodom obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije.

-Ovo je četvrta godina kako organizujemo ovu radionicu. Ranije su učesnici bili prokupački srednjoškolci, a sada su ovde oni koji su se već opredelili za umetničke škole. Ova radionica je dala veoma dobre rezultate i nadamo se da će u godinama koje dolaze da preraste u koloniju, rekla je direktorka Kulturno obrazovavnog centra Ljiljana Krasić.

Ona je istakla da radovi, koji nastanu u radionici, ostaju u trajnom vlasništvu ove ustanove kulture.

Prokupčanka Nadežda Ristić je na prvoj godini Akademije primenjenih umetnosti u Nišu i prvi put učestvuje u kolektivnom slikanju.

-Odmalena volim da crtam i slikam. Ovo je moj zamišljeni pejzaž.  Drago mi je da sam ovde i da ću stvarati sa ljudima, koji kao i ja, vole slikarstvo. Moja želja je oduvek bila da studiram ono što volim i na moju veliku sreću mi se i ispunila. Smatram da je uvek i samo bitno to da istrajete i trajete u onome što vam ide od ruke i u čemu će vaši rezultati biti dobri, poručila je učesnica ove radionice Nadežda Ristić.

I Mirko Ranđelović se složio sa svojom starijom kolegenicom i istakao da je veoma zadovoljan jer je upisao srednju Umetničku školu u Leskovcu i da uživa dok uči i radi ono što najviše voli, baš kao i sada u radionici „Toplički motivi“.

Pored njih dvoje, učesnici ovogodišnje radionice su i Kosta Todorović, Mladen Anđelković i Nina Blagotić. Oni će u radionici  stvarati do petka, 19. jula.

Veličina slova: