Da selo živi: Zoran Jeremić umesto Nemačke izabrao Jugovac
8. oktobra 2019.
Jelena Vuković: Ponosna sam na uspehe srednjoškolaca, Aleksandar Simonović: Dom učenika ponos Prokuplja
9. oktobra 2019.
Prikaži sve

„Otvorena zabavna škola fudbala“ u Prokuplju

Na gradskom stadionu u Prokuplju, počela je sa radom 12. po redu „Otvorena zabavna škola fudbala“. U narednih pet dana, koliko će trajati, više od 100 devojčica i dečaka uzrasta od 6 do 11 godina iz Prokuplja, upoznaće se sa prvim fudbalskim koracima, a ono što je najvažnije-družiće se, što je i osnovni cilj ove manifestacije. Sa decom će raditi sedam trenera iz Prokuplja koji su edukovani i koji su i prethodnih sezona učestvovali u „Otvorenoj zabavnoj školi fudbala“.

Školu je otvorila član Gradskog veća za prosvetu, omladinu i sport Maja Ranđelović.

-Želim da pozdravim sve prisutne, sve aktere ovog projekta, lidere na projektu, trenere, a najveći pozdrav od strane Grada upućujem našoj zlatnoj dečici koja su danas ovde na terenu. Ono što je najvažnije je aspekt igre, zadovoljstvo koje proizilazi iz igre, način na koji su kreirane igre koje kod svakoga stvaraju osećaj uspeha. „Otvorenu zabavnu školu fudbala“ treba shvatiti kao jedno bogato i vredno iskustvo u igri sa loptom, promociju igre, razvoj novih talenata, i iz tog razloga, želim svima danas, deci posebno, da se osećaju dobrodošlom i sigurnom u ovom okruženju, da ispunjavaju igru radošću i srećom, da koriste svoju maštu i dožive uspehe. Škola je otvorena za sve, bez obzira na rasu, religiju, a krajnji cilj su radosna, zdrava i srećna deca, rekla je Maja Ranđelović.

„Otvorenu zabavnu školu fudbala“ ogranizuje Grad Prokuplje u saradnji sa danskom organizacijom OFFS, a sve u cilju druženja i privlačenja što većeg broja dece sportu i zdravom životu.

-Škola je predviđena da bi se deca družila. Uključivanjem u ove aktivnosti, deca mogu da se opredeljuju i da se kasnije bave nekim sportom. Treneri se usklađuju sa uzrastom polaznika i sa njihovim sposobnostima. Cilj „Otvorene zabavne škole fudbala“ je da se izvrši prevencija svih negativnih pojava sa kojima deca mogu da se susretnu i da se što više bave sportom, istakla je Valentina Radić, lider „Otvorene zabavne škole fudbala“.

 

Veličina slova: