U selu Arbanaška posle više decenija oglasilo se crkveno zvono
22. avgusta 2019.
Održana sednica Skupštine Grada Prokuplja
22. avgusta 2019.
Prikaži sve

Ove godine nagrade za sve učesnike

Predstavom „Putujuće pozorište Šopalović“ blačkog pozorišta „Teatar 13“ sinoć je otvoren peti pozorišni Festival „Beskraj 10 kvadrata“ u Prokuplju.

U ovoj predstavi, koju su po tekstu Ljubomira Simovića, a u režiji Zorana Cvetkovića, igrali blački glumci, poput pravih profesionalaca, uživao je veliki broj Prokupčana. Da prokupačka publika voli pozorište i zna da uživa u pozorišnim predstavama domaćih i gostujućih glumaca, dokazala je nebrojeno puta do sada. Tako će i večeras svi ljubitelji dobre glume moći da pogledaju predstavu „Profesionalac“iz Gornjeg Milanovca u prokupačkom Domu kulture, dok će Dramska grupa „Fil-art“ igrati „Znakove“ u Narodnom muzeju Toplice 26. avgusta. Poslednjeg dana Festivala 29. avgusta, publika će imati priliku da pogleda jubilarnu predstavu Miroljuba Mirovića Facira, pod nazivom „Poslednji radni dan“ u Domu kulture. Sve predstave su zakazane za 20 sati.

Upravnik Varoškog pozorišta “Histrion”, Miroljub Mirović istakao je da će ove godine, svi učesnici Festivala biti nagrađeni prvom nagradom “Najgolem Histrion”, bez obzira na to što Festival nije takmičarskog karaktera.

Festival “Beskraj 10 kvadrata” u prethodne četiri godine ugostio je 23 amaterska i četiri profesionalna pozorišta. Izvedeno je 30 predstava, koje je pratio veliki broj ljubitelja pozorišne umetnosti. Među onima koji su nastupali u našem gradu na ovom Festivalu bili su Atelje 212, Beogradsko dramsko pozorište, kao i pozorišta iz Šapca, Niša, Milanovca, Kolašina, sa Kosova i Metohije, Republike Srpske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Festival “Beskraj 10 kvadrata” organizuje se pod pokroviteljstvom Grada Prokuplja, prokupačkih ustanova kulture i brojnih sponzora.

Veličina slova: