Велики успех: Одбојкаши Топличанина прволигаши!
22. априла 2019.
Такмичење предшколаца у познавању саобраћајних прописа
23. априла 2019.
Прикажи све

Пакете добило близу 2.000 пензионера

-У протекле две недеље, помоћ у основним животним намирницама и хигијенским средствима, добило је близу 2.000 чланова Удружења пензионера у Прокупљу, изјавио је председник ове организације Милован Вучићевић и додао да ће се пакети делити до средине маја.

Ово је четврта акција коју је организовало Удружење за своје чланове са малим пензијама.

У протекле три акције, пакете са основним животним намирницама и хигијенским средствима добило је скоро 6.000 чланова.

Вучићевић истиче да је сада планирано да ове пакете добије близу 2.500 пензионера, чија примања не прелазе 20.000 динара. Средства за куповину пакета, у износу од 2,2 милиона динара, обезбеђена су из сопствених извора.

Руководство Удружења постарало се да ову помоћ добију и чланови који живе у сеоским срединама. До сада су пакете добили пензионери који живе у селима која гравитирају око Горње и Доње Трнаве и Мале Плане.

-У наредном периоду, планирана је подела за чланове који живе у селима око Белољина, Џигоља и Велике Плане, рекао је Вучићевић и нагласио да се пакети деле у просторијама Удружења, у времену од 9 до 13 часова.

Говорећи о предстојећим активностима, он је, поред осталог, рекао да би у другој половини ове године требало да крене адаптација просторија Удружења.

-Један од задатака који треба да се уради, је да се побољшају услови боравка пензионера, изјавио је он и додао да у реализацији планираних програмских активности, организација велику помоћ има од стране руководства локалне самоуправе и Републичког завода за пензијско и инвалидско осигурање у Прокупљу.

Величина слова: