Asfaltirana ulica u Gornjoj Stražavi
29. oktobra 2019.
Sajam domaće hrane u Osnovnoj školi “9. oktobar”
30. oktobra 2019.
Prikaži sve

Penzioneri iz Srbije i drugih zemalja posetili Prokuplje

Udruženje penzionera Grada Prokuplja, obeležilo je svoju slavu Svetu Petku, kojoj su prisustvovali predsednik Saveza penzionera Srbije prof. dr Andreja Savić, zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović, predstavnici javnog i društvenog života našeg grada, kao i predstavnici penzionerskih organizacija iz Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Metohije, Beograda, Niša, Leskovca, Čačka, Čajetine, Kruševca, Pirota, Vranja, Sjenice, Smedereva, Blaca, Merošine i drugih opština Srbije.

U svom govoru, Savić je istakao da je Prokuplje centar penzionerskih udruženja Srbije i da je za svaku pohvalu što su tu i delegacije iz susednih zemalja.

Zamenik gradonačelnika Prokuplja, Miroljub Paunović, rekao je da su penzioneri dali veliki doprinos sveukupnoj izgradnji naše zemlje.

-Za najstarije građane naše zemlje, dolaze bolji dani, naglasio je Paunović.

Tokom obeležavanja slave, došlo je i do bratimljenja penzionerskih organizacija Prokuplja i Gradske opštine Stari grad.

Predsednik penzionerske organizacije Stari grad, prof. dr Snežana Nena Šantić, izjavila je da ove dve organizacije sarađuju već nekoliko godina i da je ovim činom još više učvršćeno njihovo prijateljstvo.

-Sloga, mir, jedinstvo, ljubav i međusobno druženje je nešto što povezuje naše dve organizacije, izjavila je ona.

Milovan Vučićević, predsednik prokupačkog Udruženja penzionera, ističe da je veoma značajno bratimljenje sa penzionerima iz Starog grada.

-Mnogo toga smo između dve slave radili, kako bi poboljšali položaj naših članova. Do 25. oktobra ove godine, besplatno smo podelili 2.550 paketa sa osnovnim životnim namirnicama, a pozajmice za ogrevna drva i ugalj, kupovinu lekova i plaćanje struje dobilo je 580 članova. U banjama je besplatno boravilo 70 penzionera, rekao je Vučićević.

Svi predstavnici penzionerskih organizacija iz zemlje i inostranstva, posetili su Spomen-park posvećen junacima „Gvozdenog puka“ i položili vence.

Veličina slova: