Дружење волонтера Црвеног крста и ученика
4. децембра 2018.
Промоција новог романа прокупачког писца Сибина Шовића
4. децембра 2018.
Прикажи све

Плетиље показале хуманост

Поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом, кориснике Дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју “Сунце” у Водицама посетили су представници Удружења инвалида рада и инвалидских пензионера у Прокупљу. Током посете, они су деци поклонили џемпере, топле чарапе, шалове, капе, слаткише и сокове, дар Актива жена Удружења.

Председник Удружења инвалида рада, Слободан Чупић, рекао је да је импресиониран оним што је видео у Водицама.

-Овај поклон дошао је у праве руке. Жене-плетиље уложиле су велико знање и рад да исплету одевне предмете, прилагођене за децу ометену у развоју, рекао је он и додао да су средства за куповину вунице добијена од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Ово је трећа година како чланице Актива жена поклањају одевне предмете. Зимску одећу до сада су добили ђаци школа “Ратко Павловић Ћићко” и “Свети Сава” у Прокупљу.

Технички секретар Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести Топличког округа, Драгослав Петровић, делегацију Удружења инвалида рада упознао је са радом установе.

-Доделом одевних предмета, плетиље су показале хуманост и велико срце. Сваки, па и овај поклон, обрадује наше кориснике и показује да нису заборављени, и да су саставни део друштва, рекао је Петровић, који се у име корисника и стручних сарадника захвалио Удружењу на поклонима.

Величина слова: