Приоритет – очување материјално социјалног положаја пензионера
17. јануара 2019.
Успешна година Дома за смештај и негу старих лица у Прокупљу
18. јануара 2019.
Прикажи све

Пливање за Часни крст ове године на реци Топлици

Обележавање великог хришћанског празника Богојављења и традиционално пливање за Часни крст у Прокупљу, ове године биће организовано на реци Топлици, код Грчког млина, сутра, са почетком у 11 сати.

За разлику од претходних година, када је пливање организовано на Растовничком језеру, ове године је пливачка стаза, али и цело језеро прекривено дебелим слојем леда који није могуће разбити.

-Због изузетних околности, ове године пливање је организовано на реци Топлици, а како је простор на којем ће се пливати мали, ограничен је број учесника на 15. То значи да ће они који су се међу првима пријавили имати прилику да освоје Часни крст, истакао је старешина цркве Свети Прокопије Никола Илић.

Тако ће сутра, по први пут, река Топлица окупити најхрабрије пливаче, који ће после празничне литургије у цркви Свети Прокопије, кренути у традиционалну пливачку трку за Часни крст.

Богојављенско пливање, по шести пут за редом, у Прокупљу  организују црква Свети Прокопије, Град Прокупље и Удружење „Бог се јави“.

Стеван Гашевић освајао је чак три пута Часни крст. Побеђивали су и Милан Булајић, као и Ивана Рогановић, једина жена  у Прокупљу која је прва стигла до овог часног признања.

Величина слова: