Обележена 103. годишњица Топличког устанка у Прокупљу
26. фебруара 2020.
Монографија и „Топлички зборник“ чувају важне историјске датуме
26. фебруара 2020.
Прикажи све

Почела акција “Пажљивкова смотра” за безбедност деце у саобраћају у Прокупљу

У оквиру пилот пројекта Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, под називом “Пажљивкова смотра”, а у сарадњи са локалном самоуправом, у Прокупљу је данас одржан први круг такмичења у знању о саобраћају.

Такмичили су се сви ученици првог и другог разреда прокупачких основних школа и сви полазници најстарије групе Предшколске установе “Невен”.

Испред локалне самоуправе, почетку акције у Основној школи „Никодије Стојановић Татко” и вртићу “Бајка“, присуствовала је члан Градског већа за просвету, омладину и спорт Маја Ранђеловић, као и представници Полицијске управе у Прокупљу.

Поделу тестова и регуларност такмичења, контролисали су учитељи, васпитачи и директори Таткове школе Срђан Ковачевић и ПУ “Невен” Весна Јовановић.

Како је речено, циљ овог пројекта, јесте да деца кроз тестове обнављају досадашња и стичу нова знања, што повећава њихову безбедност у саобраћају.

Пројектом је обухваћено око 1.000 основаца и 300 предшколаца на градском и сеоском подручју Прокупља.

Пројекат се састоји из више фаза. У првој фази, деца по одељењима у свим основним школама и вртићима раде тест, који касније прегледа стручна комисија, у нашем случају у Нишу и саопштава резултате.

Најбоље пласиране екипе предшколског узраста, првог и другог разреда, пласираће се на општинско такмичење и освојити вредне награде.

 

Величина слова: