Почели радови на изградњи нове Зелене пијаце у Прокупљу
11. јула 2018.
Концерт прокупачког бенда „Без Лене“
12. јула 2018.
Прикажи све

Почела дигитализација водоводног система

-Током јуна у Јавном комуналном предузећу “Хаммеум“ у Прокупљу постављен је  SCADA систем, односно  софтер за мерење, праћење и контролу података о потрошачима, производњи и дистрибуцији воде. Овај софтер омогућује да се дигитално врши надзор на систему водовода, изјавио је  директор овог комуналног предузећа Предраг Јовићевић и додао да је путем  дигитализације у свако време омогућено праћење  нивоа  воде у резервоарима „Трафо”,” Хисар” и “Гарић”.

Средства за дигитални надзорни систем водовода у износу од 1.020.000 обезбедило је ЈКП „Хаммеум“ .

Новоуведени систем се показао веома ефикасним. Он је преузео функцију надгледања великог броја параметара и на тај начин допринео бржем и ефикаснијем систему управљања и контроли нивоа воде у резервоарима.

Директор Јовићевић је подвукао да се новим системом праћења нивоа воде у резервоарима, брзо и свеобухватно формира извештај  у назначеним временским интервалима. На тај начин омогућено је и брзо доношење одлука и планирање активности и средстава за ефикасно водоснабдевање.

-У наредном периоду планирана је и имплементација софтера за контролу мерења протока на улазу у резервоарима и одређеним критичним тачкама у граду. Наш циљ је унапређење система водоводне инфраструктуре у свим деловима града Прокупља, изјавио је он и нагласио да дужина водоводне мреже на територији града износи око 100 километара.

Према његовим речима, да би се ивршила целокупна дигитализација водоводног и канализационог система потребна су знатна средства и да је због тога неопходна и помоћ ресорних државних органа.

Говорећи о водоснабдевању током летњих месеци, Јовићевић напомиње да у акумулацији Бресница има довољно воде и да ће све зоне града, ако не буде већих кварова на водоводној мрежи, имати уредно водоснабдевање и  потпуно исправну пијаћу воду.

 

 

Величина слова: