Podsticajna sredstva za novu mehanizaciju
3. jula 2018.
Obeležen Dan borca
4. jula 2018.
Prikaži sve

Počela Ivanjdanska likovna kolonija

U okviru Kulturnog leta, koje organizuje prokupački Dom kulture, danas je otvorena 14. Ivanjdanska likovna kolonija. Ona će trajati do 7. jula, a okupila je slikare iz Prokuplja, Milana Ilića, Dragana Popović, Filipa Kosteskog, Batu Stajkovića, Dragoljuba Stojanović, Nikolu Nikolića i Vladimira Novakovića.

-Iako u skromnim uslovima, tradiciju okupljanja nastavljamo. Ove godine će nas sedmoro stvarati, ovde u klubu Doma kulture i njegovoj okolini. Slikaćemo ono što osećamo i vidimo, nemamo zadatu temu, ali sam siguran da će kao i ranijih godina, nastati veliki broj dobrih slika, čijom prodajom ćemo pomoći manastir u Ajdanovcu, rekao je na otvaranju Ivanjdanske kolonije slikar Milan Ilić.

Na Ivanjdan u subotu 7. Jula, slikari ove kolonije posetiće manastir Ajdanovac i taj dan će slikati u njegovom  živopisnom okruženju.

Uporedo sa kolonijom Dom kulture je pripremio i drugi  program koji će sigurno zainteresovati mnoge Prokupčane da dođu i učestvuju u njemu. Tako će već sutra u 20 sati u porti crkve Svetog Prokopija knjigu „Uvod u modernu“ predstaviti Predrag Jašović iz Paraćina. Za ljubitelje glume pripremili su pozorišnu predstavu „Anđela“ za 5.jul u 20 sati.

Veličina slova: