Tradiconalna manifestacija „Dani polja strnih žita”
5. juna 2020.
Dodeljene nagrade na Đurđevdanskom književnom konkursu
5. juna 2020.
Prikaži sve

Počela letnja sadnja cveća u prokupačkim parkovima

Zaposleni u Radnoj jedinici „Zelenilo“ Javnog komunalnog preduzeća (JKP)„Hameum“ uveliko rade na letnjoj sadnji cveća u prokupačkim parkovima i drugim zelenim površinama u gradu.

-Cvetne leje koje su i tokom zime krasile prokupačke parkove sada se pripremaju  za nove zasade letnjeg cveća. Tako će ih ubrzo prekriti raznobojni cvetovi salvije – plamenca, bombonica, kadife i drugog sezonskog cveća, koje cveta sve do kasne jeseni.

-Užurbano ćemo raditi i tokom vikenda, kako bi već od naredne nedelje gradski parkovi zablistali u novom cvetnom izdanju, kazala je rukovodilac „Zelenila“, Mirjana Slavković.

Ona je dodala da će sadnja početi u nedelju, kada će se najpre zašareniti centralni gradski park na “Trgu Topličkih junaka”, a radovi će biti nastavljeni u malom parku pored Apoteke i parku ispred zgrade Gradske uprave.

Pored radova na cvetnim lejama uporedo se radi i na uređenju travnatih površina kako bi gradski parkovi i ovog leta bili najlepše i omiljeno mesto okupljanja  svih generacija Prokupčana.

Veličina slova: