Почела санација градских улица и сеоских путева
30. марта 2018.
Спортски викенд
2. априла 2018.
Прикажи све

Почела реконструкција уличне расвете

Општина Прокупље издвојила је шест милиона динара за реконструкцију уличне расвете. Овим средствима планира се комплетна замена неисправних сијалица како на територији града, тако и на расветној мрежи сеоског подручја. Територију наше општине осветљава око 5,5 хиљада сијалица колико, према подацима Јавног предузећа за урбанизам и уређење општине Прокупље, има сијаличних места на мрежи уличне расвете у свим прокупачким насељима.

Радови на реконструкцији уличне расвете почели су пре неколико дана, односно, чим су временске прилике то дозволиле. Од почетка ове недеље екипе  ЈКП “Хамеум“ стално су на терену и интензивно раде, а надзор над пословима врши ЈП за урбанизам.

Како наводе надлежни у овом предузећу, најпре се почело са поправкама и заменом сијалица у граду, тако да су у седам градских улица замењени сви расветни елементи и неисправне сијалице, и сада су комплетно осветљене готово све градске улице. Обновљену расвету добили су житељи улица  Страхињића Бана,  Косанчић Ивана, Милке Протић, Милена Јовановића, Николе Коперника и Моравска.

-У наредном периоду замена сијалица и поправка на уличној расвети вршиће се сукцесивно, односно где год за то буде потребе, саопштавају надлежни у овом предузећу.

Ових дана ради се и на мрежи уличне расвете сеоског подручја наше општине. Радови су већ завршени у Доњој Топоници, а наредних дана биће комплетно осветљена Горња Трнава, Меровац, Житни Поток, Горња  Бресница, Водице и Балиновац. Замена сијалица обавља се према динамици пријава од стране грађана, а како кажу надлежни за надзор ових послова, са механизацијом којом располаже ЈКП „Хамеум“ дневно се може заменити по десетак уличних сијалица, у зависности од конфигурације терена и временских услова.

 

Величина слова: