Упис првака почиње у понедељак
30. марта 2018.
Почела реконструкција уличне расвете
30. марта 2018.
Прикажи све

Почела санација градских улица и сеоских путева

Велике снежне падавине крајем зиме нанеле су и велику штету асфалтираним путевима, како у граду, тако и на сеоском подручју општине Прокупље. Како су саопштили  из ЈКП „Хамеум“ , у том периоду  бачено је око 12 тона соли и 6 тона ризле,  што је уобичајена пракса, али ове године због агресивног дејства већих количина, настало је веће оштећење , односно велики број ударних рупа на путевима које сада отежавају нормално одвијање саобраћаја  по прокупачким улицама али и по саобраћајницама на сеоском подручју.

-Чим је време дозволило, односно чим су наступиле повољне временске прилике погодне за извођење радова, одмах се започело са санацијом насталих оштећења, кажу у локалној самоуправи у Прокупљу.

У ту сврху, Општина Прокупље издвојила је из буџета  7.800.000,00 динара и како наводе надлежни, ово је тек почетак радова на уређењу путне инфраструктуре, који ће трајати  у наредних месец дана. За санацију поменутих оштећења  биће употребљено око 700 тона асфалтне масе.

Путари су најпре почели са санацијом сеоских путева  како би се становништву  које се бави пољопривредном производњом  омогућило да  што брже стигну до ораница и других пољопривредних поседа.

Локална самоуправа је у протеклој 2017. години за асфалтирање градских улица и сеоских путева на територији наше општине  уложила око 90 милиона динара. И ове године су у плану велике инвестиције, јер како је рекао председник Општине Прокуље Александар Симоновић, после дужег низа година, по први пут је инфраструктури дат приоритет, па се  улагање у путну инфраструктуру, као и комуналну врши строго плански.

 

Величина слова: