За два дана, 12 нових случајева инфекције вирусом корона у Прокупљу
22. априла 2020.
Настављени радови на рестаурацији утврђења на Хисару, омиљено место Прокупчана полако добија другачији изглед
23. априла 2020.
Прикажи све

Почеле са радом зелене пијаце у Прокупљу, ево које мере треба да поштују и продавци и купци

У складу са уредбом Владе Републике Србије, пијаце у Србији, па тако и у Прокупљу, које су биле затворене због епидемије вируса корона, поново су отворене.
Грађани ће пољопривредне производе моћи да купују на пијацама на којима је могуће спровести све неопходне мере, а то су пијаца на Царини и Мала пијаца код Техничке школе. Оне ће радити свакога дана од 6 до 14 часова, осим у данима кад је забрана кретања.
Kако наводе надлежни у Јавно-комуналном предузећу „Хамеум“,  неопходно је да пијаце буду погодне за поштовање мера ограничења и кретања у једном правцу. То значи да ће купци улазити на пијачни простор само на један улаз, и излазити на стриктно одређени излаз, уз контролу запослених у служби за пружање пијачних услуга.
-Неће моћи велики број људи у исто време да буде на пијаци, о томе ће се старати наши запослени. Тек када претходни купац изађе на излазну капију, моћи ће да уђе наредни, истичу надлежни у ЈKП „Хамеум“ и додају да су пијачни простори комплетно дезинфиковани, као и да ће свакодневно на пијацама за купце и продавце бити обезбеђена средства за дезинфекцију руку.
Једна од предвиђених мера је и та да пољопривредни произвођачи, као и купци, треба да носе заштитне маске и рукавице, као и да држе растојање од најмање два метра, у циљу заштите свих грађана од преношења корона вируса.
Величина слова: