Песма је моје уточиште
30. априла 2018.
Кренули радови у Појатској улици
30. априла 2018.
Прикажи све

Почели радови на макадамским путевима

Радовима на поправци некатегорисаних путева , локална самоуправа наставља да улаже у уређење путне инфраструктуре, на целом подручју општине Прокупље.

Ових дана почели су радови на санацији макадамског пута на потезу села Товрљане-међа са општином Куршумлија, Саставци-Товрљане-Бубан-Власе.

Због великих ударних рупа и других оштећења насталих услед  ерозивног дејства атмосферских вода, ови путеви су до сада били у веома лошем стању. За житеље овог села веома је важно да имају добре путеве посебно због школе у Товрљану коју похађају ђаци из неколико околних села.  Радови се одвијају ужурбано како би се што пре обезбедили безбедни услови за кретање пешака и одвијање саобраћаја на овом сеоском подручју, удаљеном тридесетак километара од Прокупља.

У  том циљу из буџета Општине Прокупље издвојена су средства у износу од 1,6 милиона динара, која ће бити уложена у санацију поменутих оштећења у дужини од два километра.

Према наводима надлежних у ЈП за урбанизам и уређење општине Прокупље, радови се одвијају планираном динамиком, уклања се вишак земље са путева, попуњавају неравнине и врши се припрема за насипање и ваљање пута. До краја недеље очекује се завршетак радова који ће мештанима овог сеоског подручја обезбедити боље услове за живот.

А живот у овом најудаљенијем прокупачком селу почео 2015. године када је Општина Прокупље након 24 године прекида, поново отворила четворогодишњу школу, коју сада похађа 4 ђака.

-Презадовољни смо оним што је до сада урађено, јер нема села без школе и без путева. Општина Прокупље улаже велики напор да оживи  села управо тако што интензивно ради на уређењу путне инфраструктуре. Сада ће наши ђаци много брже и лакше прелазити пут од куће до школе. Од септембра месеца наша школа биће богатија за још два ђака, јер нам из Трновог Лаза и Бресника долазе предшколци. Захвални смо локалној самоуправи и надамо се да ће испунити обећање да  поправи и те путне правце, како би нам нови ђаци редовно и безбедно долазили, изјавио је учитељ, Марко Чикарић.

Презадовољни су и родитељи који свакодневно возе децу у школу, јер сада се много брже и безбедније стигне.

-Тај свакодневни пут је веома тежак када су лоши услови. Није то неки дан, већ сваки дан по 10 километара, а још неравнине, рупе, све је то тешко за децу која морају да буду одморна за школу. Нама у селу ништа није важније од путева, јер нам живот и опстанак од тога зависи. Да можемо да радимо, да нам деца иду у школу, да наставе школовање у више разреде, истичу задовољни родитељи, јер од када су добили школу, а сада и боље путеве, село је оживело.

 

 

 

 

 

 

Величина слова: