Спортски викенд
2. априла 2018.
Пролећни дани покренули велико градилиште у Прокупљу
2. априла 2018.
Прикажи све

Почели систематски прегледи за прваке

Систематски прегледи деце, која се уписују у први разред, почели су данас у прокупачком Дому здравља у сарадњи са Општом болницом „ДР Алекса Савић“.

-Део припреме за упис у основну школу представља и систематски преглед, који је обавезан за свако дете. Циљ систематског прегледа јесте процена здравственог стања детета и његова зрелост за упис у први разред основне школе, кажу у Служби за здравствену заштиту деце и школске деце прокупачког Дома здравља.

Лекарски преглед почиње код изабраног педијатра, од кога се добијају упути за лабораторијске анализе, као и упути за прегледе код специјалиста за офталмолошки преглед, оториноларинголошки, физијатријски, стоматолошки и преглед логопеда. Након добијених резултата свих специјалиста, завршни део систематског прегледа се одвија код изабраног педијатра, после чега дете добија вакцину.

После завршеног систематског прегледа, педијатар даје потврду која се прилаже са осталим документима приликом уписа у основну школу.

-Здравствено стање детета одређују лекари у дому здравља, док зрелост детета, које треба да се упише у први разред основне школе, процењује школски психолог, чији је преглед такође обавезан, наглашава портпарол прокупачког Дома здравља Виолета Мирковић.

Величина слова: