Obeležen Dan borca
4. jula 2018.
Počela raspodela penzionerskih kartica
5. jula 2018.
Prikaži sve

Počelo asfaltiranje Pojatske ulice

Početak radova na asfaltiranju Pojatske ulice obišli su načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović, pomoćnik predsednika Opštine Prokuplje zadužen za rad sa mesnim zajednicama Vladica Mladenović i član Opštinskog veća za infrastrukturu Opštine Prokuplje Filip Jovanović.

-Da je naš grad postao veliko gradilište mogu se uveriti svi njegovi stanovnici. Mnogobrojni radovi na asfaltiranju, adaptaciji i rekonstrukciji putne, vodovodne i kanalizacione mreže izvode se u gradskim i seoskim sredinama, izjavio je Filip Jovanović i dodao da su zemljani radovi u Pojatskoj ulici krenuli u drugoj polovini aprila.

Prema njegovim rečima, neuobičajeno loše vremenske prilike za ovo doba godine, nisu dozvoljavale da se radovi u ovom delu grada završe u planiranom roku.

-Izuzetno veliki obim poslova trebalo je uraditi da bi se krenulo sa završnim radovima. Zbog konfiguracije zemljišta na pojedinim mestima izgrađeni su i potporni zidovi, rekao je Jovanović i naglasio da dužina ulice koja se asfaltira iznosi 300 metara i da je za ove radove iz opštinskog budžeta izdvojeno 10 miliona dinara.

On je istakao da će se asfaltiranje cele ulice završiti u naredna dva dana.

Vladica Mladenović je naglasio da sve ono što aktuelno rukovodstvo lokalne samouprave,  na zborovima građana i meštana u gradskim i seoskim sredinama obeća i planira da uradi, za veoma kratko vreme i realizuje.

Meštanin Slobodan Troter još ne može da veruje da sada pred kućni prag ima asfaltiranu ulicu.

-Pre 37 godina napravio sam kuću u ovoj ulici. Mnoga obećanja u prethodne tri decenije, koja smo dobijali  da će i naša ulica biti asfaltirana, nisu ispunjena. Mnogo mi je drago da je od obećanja aktuelnog rukovodstva o uređenju i ove ulice, do same realizacije, prošlo veoma kratko vreme, istakao je zadovoljni stanovnik Pojatske ulice.

Njegov komšija Vladimir Veličković naglašava da će se novom izgledu ulice obradovati svi njegovi stanovnici.

-Izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže smo sami finansirali. Za nas mnogo znači da se ovi radovi finansiraju iz budžeta lokalne samouprave, jer sami ne bismo mogli to da završimo. Zahvaljujemo se Opštini Prokuplje što ćemo imati asfalt, kao što ga imaju i ulice u centru grada, naglasio je Veličković i pohvalio rad lokalne samouprave, izrazivši nadu da će jednoga dana sve ulice Prokuplja, biti asfaltirane i uređene, jer to podjednako zaslužuju svi građani.

Veličina slova: