Споменици културе из Куршумлије део пројекта „Платформа за 3Д дигитализацију непокретних културних добара Србије“
11. јануара 2019.
Руководство Града Прокупља обишло околна села: Ситуација под контролом, сви путеви проходни!
13. јануара 2019.
Прикажи све

Почело чишћење снега са споредних улица у граду и селима, ситуација под контролом

На ванредној седници Штаба за ванредне ситуације разматрана је ситуација на територији града Прокупља након великих снежних падавина у протекла два дана.

Висина снега, који је падао у среду и четвртак, у центру града износила је 40, а у планинским пределима више од 50 центиметара, али су екипе стално биле на терену и чистиле улице.

-Захваљујући благовремено обављеним припремама за одржавање путева у току зиме, дежурне екипе Јавно-комуналног предузећа „Хамеум“ очистиле су све путне правце у граду, изјавио је командант Штаба за ванредне ситуације Александар Симоновић и додао да већих застоја током снежних падавина у саобраћају није било.

Разматрајући ситуацију на сеоском подручју, истакнуто је да је сва расположива механизација на терену и да ће сви путни правци у подјастребачким селима, у селима која гравитирају око Житног Потока и Товрљана бити у потпуности очишћени и проходни за саобраћај током сутрашњег дана.

Путни правац Прокупље-Бели Камен-Житни Поток тренутно није проходан, али ову деоницу пута чисти ПЗП.

-Знајући приоритете рада Предузећа за путеве, замолили смо фирму „Мандић коп“ да током дана оспособи и ову деоницу пута, како би житељи ових села могли несметано да пролазе, рекао је Симоновић и нагласио да ће се, након чишћења снега са главних путних праваца, кренути и са чишћењем споредних и бочних улица и путева.

Током снежих падавина, на улицама су бачене 24 тоне соли и три кубика ризле.

Директор ЈКП „Хамеум“, Предраг Јовићевић, чланове Штаба је информисао о активностима које су радници овог предузећа предузимали током снежних падавина.

-Захваљујући изузетном залагању и непрекидном раду дежурних екипа, као и адекватно обављеним припремама за зимску сезону, сви путни правци, и поред великих снежних падавина, били су проходни. Сва раположива механизација и људи су и даље на терену, како би се очистиле споредне и бочне улице, изјавио је Јовићевић и додао да ће плато, на којем ће се одржати концерт и грађани Прокупља дочекати православну Нову годину, током сутрашњег дана бити очишћен.

У овом јавном предузећу, наредних дана биће допремљене додатне 24 тоне соли и шест кубика ризле.

Командант штаба Симоновић нагласио је да су током снежних падавина све школе, обданишта, Дом здравља, Болница, Дом за негу и смештај старих лица, Дом ученика средњих школа и друге установе и институције радиле без прекида.

Он се захвалио свим субјектима, а нарочито радницима ЈКП „Хамеум“, који су својим ангажовањем допринели да грађани могу да обављају своје свакодневне послове.

Сагледавајући целокупну ситуацију на терену, чланови Штаба за ванредне ситуације закључили су да нема потребе за увођењем ванредне ситуације у граду Прокупљу.

Величина слова: