Удружење оболелих од мишићних и неуромишићних болести наградило ученике прокупачких школа
4. јуна 2019.
Са данашњег скупштинског заседања: Усвојен завршни рачун буџета за прошлу годину
4. јуна 2019.
Прикажи све

Почиње друга фаза изградње нове Зелене пијаце у Прокупљу

-У другој фази изградње нове Зелене пијаце у Прокупљу, биће изграђен мост преко Стражавачког потока, који ће ову пијацу повезивати са Сокићевим булеваром, рекао је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

-Изградњу моста, у укупној вредности од нешто преко осам милиона динара, финансирају Министарство привреде и Град Прокупље, и то Министарство нешто преко три милиона, а Град мало мање од пет милиона са ПДВ-ом. Такође, локална самоуправа је своју обавезу око припреме неопходне документације благовремено завршила, истакао је Симоновић.

Он је додао да очекује да се веома брзо заврше и неопходни административни послови кад је трећа, уједно и последња фаза изградње пијаце у питању.

Према његовим речима, у трећој фази, која је најзначајнија, планирана је и изградња пијачне зграде и помоћних објеката у зони пијаце.

Ову трећу фазу, чија је укупна вредност 1.100.000 евра, финансира Европска инвестициона банка преко Министарства државне управе и локалне самоуправе.

-Наш пројекат је у погледу квалитета и економске оправданости, заузео прво место, додао је Симоновић.

Он је истакао да ће, након потписивања уговора са Министарством за државну управу и локалну самоуправу, бити расписан и тендер за извођаче радова на изградњи поменутих објеката.

Укупна вредност изградње нове Зелене пијаце је око 200 милиона динара.

 

Величина слова: