Спроведена акција „Деца вас воле и моле“
13. априла 2018.
Шумадијско посело у Прокупљу
13. априла 2018.
Прикажи све

Почиње Еко квиз за прокупачке основце

У понедељак 16. априла са почетком у 10 сати у Спортској хали „Др Зоран Ђинђић“екипе свих основних школа са подручја општине Прокупље одмериће снаге у знању о екологији путем квиза који се одржава под покровитељством Републике Србије и носи назив „Прљаво и чисто није исто“.

На овај начин прокупачка општина се по први пут ове године прикључила овој републичкој манифестацији која се као Еко квиз већ неколико година организује широм Србије.

Овај квиз је први почео да организује град Београд за ученике од петог до осмог разреда основних школа. Еко-квиз је стекао такву популарност међу ђацима да је проширен на национални ниво. Из године у годину прикључило му се много градова широм Србије а од ове године у организацији локалне самоуправе  овом квизу прикључиће се и прокупачки ђаци.

Циљ овог такмичења је подизање нивоа свести и едукација основаца о значају заштите животне средине рециклаже. На овај начин се кроз игру, дружење и забаву презентује значај очувања наше планете.

У квизу ће испред сваке школе наступити екипа од четири члана и то по један ученик петог, шестог, седмог и осмог разреда, а такмичиће се у играма: рециклажа, мет пирамида, пет кошарка, ћорава бака, као и у еко – питалицама, и еко – слагалици.

Победник општинског такмичења иде на републичко полуфинално такмичење 10. маја у Београду а финале републичког Еко квиза заказано је за  25. мај у Зрењанину.

 

 

 

Величина слова: