Paketi sa hranom za najugroženije seoske stanovnike
7. maja 2018.
Srpski lekari u topličkom kraju
7. maja 2018.
Prikaži sve

Počinje Nedelja Crvenog krsta

Povodom  Svetskog dana Crvenog krsta 8. maja i Nedelje Crvenog krsta od 8. do 15. maja, volonteri i zaposleni u Crvenom krstu Prokuplje pripremili su program  obeležavanja koji se ove godine sprovodi pod sloganom  „Svuda za svakog.“

Na Trgu topličkih junaka, sutra u 12 sati biće održana prezentacija svih  aktivnosti koje su  do sada sprovedene i koje su promovisale ideje i principe rada ove organizacije u Prokuplju.

U nastavku obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, organizovane su brojne tribine i predavanja na temu trgovine ljudima, akcija dobrovoljnog davanja krvi, dodela nagrada, poseta prokupačkom porodilištu i podela paketa za bebe rođene u Nedelji crvenog krsta.

Na Svetski dan Crvenog krsta potrebno je istaći zalaganje i nesebično davanje prkupačkih volontera. Njihovo učešće u brojnim humanitarnim akcijama pokazuje koliko su predani svojim principima. Posebno treba istaći zalaganje volontera  u pružanju pomoći ugroženim  romskim domaćinstvima u martovskim poplavama  i njihovo danonoćno dežurstvo u privremenom prihvatnom centru u zgradi Sokolane.

 

 

Veličina slova: