Ministarstvo pravde odobrilo sredstva za otvaranje Spomen-sobe „Drainac“
30. jula 2019.
“Dani polja krompira” u organizaciji PSS Prokuplje i Poljoprivredne škole u Žitorađi
31. jula 2019.
Prikaži sve

Počinje podela humanitarnih paketa na seoskom području

Crveni krst Prokuplje počeće od sutra podelu humanitarnih paketa sa hranom i sredstvima za higijenu ugroženim domaćinstvima na seoskom području.

Kako najavljuju nadležni u prokupačkom Crvenom krstu, njihove ekipe će sutra obići Žitni Potok i Kruševicu, gde će u mesnim kancelarijama početi sa podelom paketa. U nastavku ove akcije, koja će trajati do kraja avgusta, paketi će biti dostavljeni svim mesnim kancelarijama na području Prokuplja.

-Paketi su namenjeni ugroženim staračkim domaćinstvima i domaćinstvima sa više dece. Svi korisnici koji su obuhvaćeni ovom vrstom pomoći, obavešteni su gde treba da dođu i preuzmu pakete. Što se tiče starih i bolesnih lica, naši volonteri će im pakete dostaviti do kućnog praga, jer humanitarna pomoć mora da stigne i do najudaljenijeg stanovnika, istakao je sekretar Crvenog krsta Prokuplje Dragan Subotić.

Humanitarne pakete sa hranom i sredstvima za higijenu, Prokuplju je dostavio Crveni krst Srbije, a sredstva za ovu vrstu pomoći ugroženim porodicama obezbedilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Veličina slova: